top of page

Buiskap / Sprayhood

Een buiskap op sprayhood geeft meer uitstraling en comfort aan uw sloep of zeilboot. Wij maken de buiskap voor u op maat.

 

Werkwijze

In overleg met de klant wordt eerst de vorm, hoogte en model van de sprayhood bepaald. Dan wordt er een buizenframe gemaakt van 22 mm RVS. Het is natuurlijk ook mogelijk om een alreeds bestaand frame te gebruiken.

Daarna wordt van speciaal mallendoek een model op de boot gemaakt waarop alle bevestigingspunten en de plaats van de ruiten wordt aangegeven, waarna de mal naar de zeilmakerij gaat.

 

Het doeksoort dat gebruikt wordt bij sprayhoods is doorgaans Markilux of Stamoid. Dit doek is zeer duurzaam, absoluut krimpvrij, waterdicht en toch makkelijk hanteerbaar. Het is verkrijgbaar in vele kleuren.

 

Als de ramen en eventueel de horren geplaatst zijn wordt er gewerkt aan de afwerking. Daarna kan de buiskap aan boord worden gemonteerd, waarbij het sluitwerk, zoals bijvoorbeeld drukkers, tenaxknoppen of minaxknoppen, aan boord worden aangebracht.

Achtertent en Achterkleed
Ook bestaat de mogelijkheid om achter elke buiskap een achtertent of een achterkleed te plaatsen. Beide zorgen voor weersbescherming van de boot maar een achtertent creëert aanzienlijk meer leefruimte.

 

 


 

bottom of page